دانشگاه اصفهان به عنوان دبیرخانه کارگروه منطقه شش جذب دانشجویان بینالمللی انتخاب شد
دانشگاه اصفهان به عنوان دبیرخانه کارگروه منطقه شش جذب دانشجویان بینالمللی انتخاب شد
دانشگاه اصفهان، به موجب حکم صادره از سوی رئیس سازمان امور دانشجویان، به عنوان دبیرخانه کارگروه منطقه شش جذب دانشجویان بینالمللی انتخاب گردید و دکتر محمد امیریوسفی، مدیر دفتر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه اصفهان، با حکم رسمی سازمان، به عنوان دبیر این کارگروه منطقهای برگزیده شد.

به گزارش پایگاه خبری دانشگاه، این کارگروه، متشکل از نمایندگان دانشگاههای صنعتی اصفهان، هنر اصفهان، یزد، شهرکرد، میبد یزد، کاشان و اردکان، با هدف بررسی نظاممند چالشها، تسهیل فرآیندها، و تحقق اهداف کلان در حوزه جذب دانشجویان بینالمللی و اجرای برنامههای مصوب سازمان امور دانشجویان تشکیل شده است.
نخستین جلسه کارگروه منطقه شش روز یکشنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳ به صورت برخط (آنلاین) با حضور نمایندگان دانشگاههای عضو و مسئولان عالی سازمان امور دانشجویان برگزار گردید.
در این جلسه، دکتر قنبری معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان، دکتر جعفری مدیرکل امور دانشجویان بینالملل سازمان امور دانشجویان، و خانم عمادی دبیر کارگروه ملی جذب دانشجویان بینالمللی نیز حضور فعال داشتند.
در ابتدای جلسه، دکتر جعفری ضمن ارائه گزارشی از تکالیف مقرر در بند "ب" ماده ۹۶ برنامه پنجساله هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، به تبیین سیاستها و اقدامات اخیر سازمان امور دانشجویان در راستای تسهیل فرآیند جذب، شفافسازی مقررات و حمایت از دانشگاهها در این زمینه پرداختند.
همچنین، نمایندگان دانشگاههای عضو کارگروه منطقهای، مهمترین چالشهای خود را در زمینه جذب دانشجوی بینالمللی مطرح نمودند که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضرورت دریافت مجوز سازمان برای فعالیت دانشگاهها در بسترهای مجازی و شبکههای بینالمللی مانند X؛
- نحوه تعامل با آژانسهای اعزام دانشجو و تعیین چارچوبهای قرارداد و کمیسیون؛
- تفاوت فاحش شهریهها میان دانشگاهها و پیامدهای آن بر رقابت ناسالم؛
- مشکلات مربوط به یادگیری زبان فارسی و محدودیتهای مقرراتی؛
- مسائل ارزی مرتبط با اخذ شهریه؛
- و ضرورت تمرکز بر جذب دانشجویان با کیفیت در کنار افزایش کمی.
در ادامه، دکتر جعفری ضمن پاسخ به پرسشها و دغدغههای مطرحشده، تأکید کرد: که بخشی از راهکارهای اصلاحی در حال اجراست و نتایج آن به زودی به دانشگاهها اعلام خواهد شد. ایشان همچنین بر اهمیت همکاری ساختاریافته و منسجم میان کارگروههای ملی و منطقهای در شناسایی راهحلهای بومیسازیشده و کارآمد تأکید نمودند.
تشکیل این کارگروه و انتصاب دانشگاه اصفهان به عنوان دبیر آن، فرصت ارزشمندی را برای هدایت علمی و اجرایی فرایند جذب دانشجوی بینالمللی در سطح منطقه فراهم میسازد. این اقدام ضمن ارتقای جایگاه دانشگاه اصفهان در عرصه دیپلماسی علمی، امکان همافزایی دانشگاههای منطقه، تبادل تجربه، طراحی الگوهای مشترک و پیگیری سیاستهای واحد را فراهم خواهد ساخت.
در پایان جلسه مقرر شد نشستهای کارگروه منطقه شش به صورت منظم و در قالب جلسات حضوری و آنلاین ادامه یابد و گزارشهای آن به دبیرخانه ملی ارسال گردد.
نظر دهید